חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 6265-05-09

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
6265-05-09
3.1.2012
בפני :
ד"ר שאול אבינור

- נגד -
:
1. דנית היכרי
2. אסתר אזרד

עו"ד אייל רוזנבלט
:
סנטר מוטורס (ר"ג) בע"מ
עו"ד יגאל מזרחי
פסק-דין

א.         רקע כללי:

1.                  הנתבעת הינה חברה העוסקת בסחר במכוניות משומשות במגרש שהיא מחזיקה לצורך כך ברחוב ז'בוטינסקי ברמת-גן (להלן - המגרש). בתקופה הרלוואנטית לתובענה היו מר סמי ממן ומר אבי בן שלמה הבעלים של מניות הנתבעת, בחלקים שווים, ושימשו כמנהלים בה.

2.                  תובעת 1, שהינה בתה של תובעת 2, ביקשה לרכוש מכונית משומשת. בין מר גבי בן נעים, שהינו אחיה של תובעת 2, לבין מר ממן קיימת היכרות וחברות מזה שנים רבות.

3.                  ביום 3.1.08 רכשה תובעת 1, אצל הנתבעת, מכונית אאודי משומשת (ר' רישיון הרכב נספח ב' לתצהירה; להלן - מכונית האאודי). על רקע תקלות חמורות, חוזרות ונשנות, שנתגלו לטענת תובעת 1 במכונית האאודי, ולאחר שפנייתה למר ממן לא הואילה, פנתה אמה, תובעת 2, למר ממן.

4.                  ביום שישי 10.4.09 נפגשה תובעת 2 עם מר ממן במגרש. בתום הפגישה, בנסיבות שעוד תפורטנה בהמשך הדברים, נערך הסכם בכתב יד על נייר מכתבים של הנתבעת (להלן - ההסכם).

5.                  ברישא להסכם צוין, כי תובעת 2 מסרה לידי מר ממן, מטעם הנתבעת, את מכונית האאודי. בהמשך ההסכם נקבע כי מר ממן מתחייב " להחליף את האוטו לאוטו שש(וו)יו 50,000 ש"ח", או לחילופין לאפשר רכישת רכב אחר ששוויו 70,000 ש"ח בתוספת של 20,000 ש"ח בלבד; והכל בתוך 7 ימים מיום חתימת ההסכם. ההסכם נחתם על ידי מר ממן ובחותמת הנתבעת, כמו גם על ידי תובעת 2.

6.                  אין מחלוקת כי מכונית האאודי נותרה במגרש מאז ועד היום, אך התובעות לא קיבלו מהנתבעת מכונית חלופית.

ב.         עיקר ראיות התובעות וטענותיהן:

7.                  מטעם התובעות העידו לפניי התובעות וגב' תמר סיוון, חברתה של תובעת 1 אשר נכחה עמה בשיחות עם מר ממן ותמכה בגרסתה.

8.                  לפי גרסת תובעת 1, מר בן נעים הוא שהביא אותה למגרש, שכן הוא חבר של מר ממן. מכונית האאודי - בצבע כחול כהה, שנת ייצור 1997, עם גג נפתח וחישוקי "מגנזיום" - מצאה חן בעיני תובעת 1 והיא החליטה לרכוש אותה לאחר שלטענתה מר ממן אמר לה " ... שזה רכב תקין לחלוטין כמו חדש. אפילו כשתרצי תמיד תוכלי להחליף או לקבל את הכסף חזרה" (ר' בפרוטוקול, עמ' 11 שורה 24, וכן בסעיף 3 לתצהיר תובעת 1).

9.                  על פי עדויות התובעות, מכונית האאודי נרכשה בלא שנערך הסכם בכתב או הוצאו קבלות. תובעת 1 שילמה בעבור מכונית האאודי 30,000 ש"ח מתוך חסכונות והלוואה ואמה - תובעת 2 - שילמה עוד 2,000 ש"ח. את המכונית קיבלה תובעת 1 מידי אחיו של מר ממן, אשר מתגורר בשכנות לתובעות בנתניה, והוא גם זה שהעביר את הבעלות במכונית על שם תובעת 1 (ר' בפרוטוקול, בעמ' 12).

10.              ואולם, להוותה של תובעת 1, זמן קצר לאחר רכישתה נתגלו תקלות שונות במכונית האאודי. המנוע התחמם, נתגלו תקלות במשאבת המים ובמשאבת השמן ותובעת 1 אף נדרשה לגרור את המכונית למוסכים, באופן שהוציאה בגין הטיפולים במכונית סכומי כסף שונים בסך כולל של 32,000 ש"ח.

11.              בתחילה לא ייחסה תובעת 1 חשיבות לדבר, שכן דובר במכונית ישנה (ר' בפרוטוקול, עמ' 13 שורה 1). ואולם, כעבור כמחצית השנה, משנאלצה תובעת 1 לפנות שוב ושוב לתיקונים במוסכים שונים - כאשר גם נתגלה כי במכונית מותקנים חלקים לא מקוריים של יצרנים אחרים (ר' בפרוטוקול, עמ' 19 שורה 5 ואילך) - ביקשה תובעת 1 להשיב את מכונית האאודי לנתבעת ולקבל את כספה בחזרה.

12.              תובעת 1 הגיעה אפוא למגרש ונפגשה עם מר ממן, יחד עם חברתה גב' סיוון. מר ממן הבטיח לתובעת 1 כי יסייע לה וביקש שתשאיר לו מספר טלפון. ואולם, בפועל לא עשה מר ממן דבר ואף לא התקשר לתובעת 1.

13.              בנסיבות אלה החליטה תובעת 2 לפנות בעצמה למר ממן. על פי גרסתה של תובעת 2, ביום שישי 10.4.09 היא נסעה למגרש במכונית האאודי. המכונית התחממה בדרך ובסופו של דבר נתקעה בצומת עלית ברמת-גן.

14.              בנסיבות אלה התקשרה תובעת 2 למר ממן, אשר שלח שניים מעובדיו שהביאו את המכונית למגרש. לאחר מכן התקיימה הפגישה בין תובעת 2 לבין מר ממן, שבסיומה חתמו השניים על ההסכם (ר' בפסקה 4 דלעיל).

15.              זמן קצר לאחר חתימת ההסכם ובהתאם לאמור בו, הציע מר ממן לתובעת 2 לקבל לידיה מכונית יונדאי אקסנט, שנת ייצור 2006 (להלן - מכונית היונדאי). כל זאת - כך לגרסת תובעת 2 - תוך שמר ממן התחייב והצהיר בפניה כי מדובר במכונית תקינה.

16.              תובעת 2 ביקשה לראות את הבדיקה, שנערכה למכונית היונדאי במכון בדיקה. או אז נדהמה תובעת 2 לגלות כי מדובר במכונית שאינה תקינה כלל. על פי תוצאות טופס סיכום הבדיקה, שנעשה בהתאם להוראות משרד התחבורה, נמצאו במכונית היונדאי, כלא-תקינות, המערכות הבאות: המנוע, מערכת הקירור, מערכת הפליטה, מערכת ההיגוי, שלדת המרכב, מערכת הבלמים ומערכת העברת הכוח.

17.              בנסיבות אלה סירבו התובעות לקבל את מכונית היונדאי ומכאן התובענה דנא. בתובענה תובעות התובעות מהנתבעת סך כולל של 100,000 ש"ח, הכולל את ערך המכונית שהנתבעת היתה צריכה לספק לפי ההסכם, פיצוי בגין אבדן הנאה ושימוש במכונית האאודי המוחזקת בידי הנתבעת, וכן פיצוי בגין הוצאות תיקון מכונית האאודי לפי הקבלות שנשתמרו בידי התובעות, בסך של 10,172 ש"ח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>